De episodiske digte af

ByBillige ugg

De episodiske digte af

De episodiske digte af

Den første ting jeg bemærkede om ‘Mz N: Serial: A Poem in Episodes’ er dens dækfarve. Det var fortællingsfortegnelsen, at ‘Mz N’ skulle være et glimrende lyddigt dække med digter Daniel Borzutzky ’s ‘Performance of Being Human’, delte næsten samme skygge af Pepto Bismol pink og vandt en nationalbog Pris.

Men at gå ud over klichen for at dømme en bog ved dets omslag, og det er virkelig en god poesi samling. Digter Maureen N. McLane en upstate New York indfødte præsenterer et arbejde, der overrasker, fordi det har sit hjerte på ærmet. Selv om der er en ansvarsfraskrivelse, at denne samling hverken er et memoir eller en lyric, fjerner det sig ikke fra de episodiske digts udstråling.

‘Mz N’ laver en række emner. Hvert digt er en skarp og indsigtsfuld undersøgelse af noget i spidsen for Mz N’s sind i forskellige faser af hendes liv. ‘Highschool Boyfriend’ for eksempel beskæftiger sig med ungdommens følelser og ideer. Vers pakker et slag og kæmper med kompleksiteter, subtiliteter og humor i så få ord. I forbindelse med denne ‘Highschool-kæreste’ skriver Mz N at hun ‘var vagt / begejstret for det køn / ting, der ikke var meget tilfældet / det var irriterende / men måske har holdt hende lige her side / af lanceringen af ​​kædereaktionen / -smeltningen, som ville omdanne sin sjæl / til Tjernobyl. ‘

McLane fanger ungdommens høje indsatser og nyhed om at opleve bestemte følelser for første gang. Der er renhed og haster i sit sprog, der får læseren til at smile og grine.

En gen X subkultur holdning er også til stede hele vejen igennem. Mz N udstråler denne Morrissey som luft for at være godt læst, eller i det mindste nyder hun at tabe navne for udseendet af at være godt læst og derved binde til hele 1980’ernes Teddy Boy-genoplivning. Dette er mere tydeligt i passager, når hun er yngre, mere eksistentiel.

‘Triumph of Life’ tager sit navn fra et Percy Shelley-arbejde. I det er Mz N muser, ‘Nogle er levende / lette og glider / i verdens hud / som deres egne og blommer’ / Mz N er ikke en eller ikke. Hvad er livet? / Jeg græd / råbte Shelley. ‘ Mz N ser ud til at være opmærksom på hendes referencemæssige karakter, hvilket gør hendes eksistentielle ennui Billige Moncler Sale til at føle sig så dramatisk som en romantisk digters arbejde, men også relativt menneskeligt.

McLane er ofte også subtil. Plommer er et hovedtema for andre digte, nemlig ‘Moderne’, en meditation om at opretholde relevans og ‘Intet’, men de hylder William Carlos Williams. ” Dette er bare at sige. ‘Samtidig med at hun betaler hyldest , Genopfinder McLane ved at tappe ind i sensualitet og metaegenskaber af Williams ‘digt. Selvom McLane adresserer læseren og legetøjet med tropen af ​​forbudt frugt, gør hun direktehed og kliché forfriskende og spændende.

McLane tackler også hårdere emner som selvmord, voldtægt og depression med tydelighed. ‘Så hvordan går det med at commodify / din hjerne’ er åbningslinjerne til digtet ‘Monster’. Mz N ’s svar på spørgsmålet er, at ’sindet fejler / depression erhverver en ny note / det lyder straks i denne / vores nye koncert.’ Pludselig ser det ud til at være en deadbeat samtale mellem Mz Moncler Jakke Dame N og nogle fyr på bar bliver en rig interaktion, der afspejler, hvordan sindet trækkes ind i en million forskellige retninger i disse øjeblikke.

Samtalen handler ikke kun om job eller job jagt, det er ikke engang en samtale med denne fyr. For Mz N er samtalen med sig selv. Det handler om, hvordan man ikke har en niche i arbejdslivet eller en vilje til at gøre noget særligt, påvirker hendes allerede eksisterende depression på en dybtgående måde, som McLane beskriver præcist og smukt ved at bruge den underudnyttede lydfølelse i hendes poesi.

‘Mz N’ har alle muligheter for en moderne klassiker. Det gør din hjerne lyse op på den nostalgiske, hårde slående måde som Stephen Chbosky ’s ‘Perks of Being a Wallflower’ (en anden bog med et klart farvet cover). McLane s formatering af et digt i episoder og et hurtigt tempo den unge voksne psyke på en måde, der føles på samme bølgelængde som Rupi Kaur.

Pick up ‘Mz N’, hvis du har lyst på mad til tanker, der fordobles som en hurtig strandlæsning. Og lyt op, digtere: Overvej at udgive din næste samling med et rosa cover. Det skiller sig ud på en bogreol pænt og lokker læserne til at hente dine digte.

About the author

Billige ugg administrator