De 9 største udfordringer til planlægning af din maskinbutik og hvorfor de fleste skemaer er døde ve

ByBillige ugg

De 9 største udfordringer til planlægning af din maskinbutik og hvorfor de fleste skemaer er døde ve

De 9 største udfordringer til planlægning af din maskinbutik og hvorfor de fleste skemaer er døde ved ankomsten

Kunder ønsker ofte at foretage ændringer, efter at de har bestilt deres ordre. De ønsker at ændre deres mængde, ændre omfanget, ændre design, annullere eller bede dig om at prioritere en anden af ​​jobene.

Derudover har kunderne ofte nødbehov. Og store eller vigtige kunder synes altid at vælge det tidspunkt, hvor du er reserveret solid i 3 uger for at ringe og anmode om, at du slipper deres job i denne uge, så de kan opfylde deres engagement i deres kunde.

Så vi bryder en opsætning, vi hopper gennem hoops og gør hvad vi skal gøre for at holde kunden glad. Men vi er nu sent på en anden kundes job. Og nu er tidsplanen forældet.

Og nogle gange ønsker de ikke at foretage en forandring, men de ønsker at tjekke ind med dig for at sikre, at du går i gang med deres arbejde i tide.

Og vi hader at besvare telefonen.

2. Sælgere er ikke altid pålidelige

Råmaterialeleverandører, især for mindre almindelige materialer, kan udvide eller ændre deres ledetider, og lever så stadig ikke, når de bliver lovet.

Derudover har eksterne processleverandører som platers, varmebehandlere, svejsere og lignende også svært ved at opfylde deres oprindelige engagement. Og mængden af ​​tid, de ender med at variere, afhænger af belastningen på deres anlæg, så du ikke engang kan begynde at forudsige.

Så snart en af ​​vores leverandører mangler deres engagement, er vores tidsplan forældet, og vi kan nu være sent. Og når det endelig viser sig, finder vi os selv ved at bryde en opsætning og fremskynde, fordi denne kunde bare ringede til.

Og disse fyre ser ud til at planlægge ud fra, hvem der skriger højt, så vi skal ringe og skrige med jævne mellemrum for vigtige job. Det er ikke meget produktivt arbejde, men det er nødvendigt.

3. Vores blanding kan variere vildt og så vores begrænsning bevæger sig

Det ser ud som om en maskinbutiks karakter er, at din blanding vil ændre sig, og derfor vil din begrænsning (din Herbie) bevæge sig. Og det er svært at forbedre et bevægeligt mål og forbedre overalt, er simpelthen uoverkommelig.

Maskinbutikker kan variere i mængden af ​​gentaget arbejde, de gør. Og jo mere brugerdefineret arbejde de gør, desto mere kan blandingen skifte hver dag eller uge til uge. Og til tider er ‘blandingsgudene’ gode for os, men nogle gange er de ikke, og vi kommer ikke til tiden.

Men butikker, der gør en stor del af gentagelse eller lager til lagerarbejde, har det ikke nemmere at forsøge at balancere imod en ukendt og evigt foranderlig prognose. Og når prognosen er forkert, skal vi bryde opsætninger og fremskynde.

4. Mine medarbejdere har ikke altid den rigtige færdighed, og deres disciplin mangler

Maskinværksteder synes generelt at mangle færdigheder blandt deres medarbejdere. Visse mennesker skal køre visse job. Ikke alle kan lave en opsætning, eller ikke alle kan gøre visse opsætninger. Jeg har hørt nogle ejere henviser til deres mindre kvalificerede arbejde som knapdrykker eller delskiftere.

Det betyder, at de dygtige mennesker altid har en efterslæb af arbejdet, mens vi kigger rundt og finder noget, som knappens pushers ikke kan skrue op. Og det er svært at finde tid til at krydse toget.

Og i tillæg til disse færdigheder er folk ikke altid kommet til tiden eller overhovedet.

5. Mine processer er ikke pålidelige

Selv job, der gentages, kan have store forskelle i opsætning og kørselstider afhængigt af hvem der kører det eller hvilken maskine den kører på. Men selvom vi kan få den samme fyr og den samme maskine hver gang, sker Moncler Outlet der ting, værktøjsbrud, inventar, arbejde, maskiner eller værktøjer er ikke kalibreret mv.

Og så vinder vi et nyt job, vi har ikke kørt før. Og selvfølgelig løber det ikke noget som det vi planlagde eller Moncler Udsalg baserede vores prissætning på. Der sker ting.

Vores frontkontor eller præfabrikationsprocesser er ikke meget bedre. Det betyder, at noget af tiden, vi ikke altid har, hvad vi har brug for til at køre jobbet, råmaterialet, designet, ordren i systemet, programmeringen færdig osv.

Og når ting sker (eller mere korrekt, når variabiliteten sker), er vi i fare for at levere sent, hvilket får os til at fremskynde, hvilket betyder, at vores tidsplan er forældet.

Selvfølgelig bryder selvfølgelig maskinerne ned. Det er svært at planlægge vedligeholdelse, når du altid er efter planen. Og det ser ud til at ske, når vi smækker. Og så er vores tidsplan forældet, vi er i fare for at levere senere, og så vi igen fremskynder. (Vi bliver meget gode i denne brandbekæmpelse og fremskynder.)

7. Kvalitet er ikke nær perfekt

Kvalitet er ikke altid perfekt. Nogle gange kæmper vi for at gøre det rigtigt for første gang eller ikke tage fejl, indtil der er sket yderligere behandling. Uanset om vi bruger tid på at omarbejde på grund af en uforudsigelig downstream-aktivitet eller et mislykket værktøjsprøve, er resultatet i fare for at mangle vores forfaldsdato, hvilket får os til at fremskynde, og nu er tidsplanen forældet.

8. Vores data er ikke tilgængelige eller præcise eller meddelte

Det er svært at forudsige belastningen på vores facilitet i forhold til vores kapacitet, vores rapporter og eksisterende software hjælper ikke, eller de er mere problemer end de er værd. Vores estimater for opsætning og driftstid er ikke korrekte. Dette kombineret med alle ovennævnte emner gør det vanskeligt at fastsætte forfaldsdatoer, at vi kan slå 99+ på tidens ydeevne og reducere ledetider. Men ikke desto mindre forsøger vi at forbedre. Problemet er, at vi fokuserer på at forbedre et eller flere af de ovennævnte udfordringer og vi mindsker dem nogle, men vi har ingen væsentlig indflydelse på vores leveringsydelse til tiden eller reducerer vores ledetider.

About the author

Billige ugg administrator