MetroActive Books

ByBillige ugg

MetroActive Books

MetroActive Books

Det er en HARD CORE-bog. Jeg er den Moncler Udsalg første til at indrømme det, siger Luis Rodriguez. ‘Der er meget grafisk materiale. Men det er gjort af en grund. gadebander. I juli stemte Santa Rosa Board of Education med enstemmighed for at begrænse brugen i distriktskoler i 1993-bogen. For nylig har bogen været fokus for skolebrætkampe i Fremont og San Jose, og i sidste uge begyndte San Diego at tage fat på problemet.

Rodriguez kæmper tilbage ved at tale for at forsvare sit livs historie. Han kommer til at optræde på Sebastopol Veterans Auditorium den 20. februar for at tale om altid kørsel på et banket givet af det lokale kapitel i American Civil Liberties Union, som for nylig sponsoreret en high school essay konkurrence om spørgsmålet (For den vindende contest entry, se ‘Contest Winner, næste side). Han har jo jo været igennem alt dette før.

‘I Rockford, Illinois, da de forbød min bog, som var første gang [book banning] nogensinde blev gjort i Rockford skoledistrikt, gik de videre og forbød 16 andre bøger,’ siger han. ‘Så der synes at være mere end bare min bog på spil. Der er en dagsorden for at holde andre stemmer, visse erfaringer, visse former for litteratur ud af vores børns hænder. Det er større end bare altid kørende. ‘

Om den eneste gang, Rodriguez bliver varm under kraven, er han, når han begynder at diskutere fælles holdninger til de urolige børn, hans bog beregnet til at hjælpe de risikostyrede teenagere, som han stadig arbejder sammen med som ungdomsrådgiver og samfundsarrangør. Mange mennesker, siger Rodriguez, forstår ikke indre bybørn og bande halvt så godt som de forestiller sig, de gør.

‘De kender ikke disse børn,’ siger han udtrykkeligt. ‘De har ikke brugt tid sammen med dem. Folk vil være hårde på kriminalitet, men jeg siger, det hårdeste er at gå ned ad disse gader, at bryde sig om disse børn. Det er svært. ‘

Banned i Santa Rosa?

En Windsor High School-studerende taler om kontroversen. Født i Mexico voksede Rodriguez op i Øst Los Angeles i forbindelse med fattigdom, racisme og bendekrig. Sheriff ’s Department. Som han forklarer i Always Running, kom Rodriguez til en lokal bande, fordi det syntes at tilbyde beskyttelse og magt i en farlig verden: ‘Jeg var en brudt dreng, genert og frygtelig. Jeg ville have, hvad Thee Mystics havde; Jeg ville have magt til at såre nogen. ‘

Men år tilbragt nedsænket i La Vida Loca, det skøre liv, forlod et frygteligt tegn på den unge mand. Selvmord, mord og narkotika tog livet af venner og familiemedlemmer. Langsomt smertefuldt brød han fri fra vold og fortvivlelse og blev til sidst en prisvindende digter (hans seneste bog er Trochemoche), en aktivist og en journalist.

Så i begyndelsen af ​​90’erne så Rodriguez sin 15 årige søn, Ramiro, og faldt hurtigt ind i bande livet. Alltid Running var det provokerende resultat.

Kritikere af bogen hævder, at langt fra at forhindre gangvold, fortolker Always Running faktisk det: ‘Mr. Rodriguez er længe på grafisk sex, stofmisbrug og vold, men kort over konsekvenser’, fortalte en taleren Santa Rosa Board of Education .

Rodriguez er flabbergasted af sådanne synspunkter.

‘Jeg vil sige, at de ikke har læst bogen,’ siger han. ‘Det forherder ikke eller dæmoniserer bandeinddragelse. Begge synspunkter forvrider virkeligheden. Jeg arbejder med bandebørn i dag, og jeg er klar over, at disse børn har rationelle grunde til at gå med bander, og jeg indser også, at det kan være meget destruktivt og mod deres egen værdighed og værdi som mennesker. Det er en kompliceret ting, og vi bør bruge tid på at se på det. ‘

Hvad er nøjagtigt det hele? Her er et uddrag fra Alltid Running, som er uhyrlige kritikere: ‘Fyren så på mig gennem glaserede øjne, forfærdet over min tilstedeværelse, til det jeg holdt i mine hænder ved dette snoet, hævede ansigt, der kom til ham gennem mørket . ‘Der er et niveau af ægthed, et niveau af’ Ved du hvad du taler om? ‘ Du kan ikke bare prædike for folk om dette. Hvad børnene lever, er endnu værre [end hvad jeg skrev]. Kønsscenerne er intet i forhold til hvad nogle af disse børn går igennem i dag. Narkotika scenerne, som er meget levende i min bog, er så meget værre nu. Volden, lige så forfærdelig som den kunne have været i min bog, er bare mere omfattende og mere intensiv i dag. ‘

Nogle observatører, herunder ACLU, hævder, at racespændinger spiller en vigtig rolle i Alltid Running kontroversen. Alle kritikerne af den bog, der henvendte sig til Santa Rosa Board of Education i juli, var hvide. Blandt bogens mest kræsne forsvarere var flere latinske ungdomme. Det er ingen overraskelse for Rodriguez, som siger, at han har set dette mønster gentaget i andre samfund over hele landet. Han chaler divisionen op til det, han kalder landets ‘højt polariseret’ raceforhold.

‘Den hurtigste stigning i bande medlemskab i dette land er blandt forstæder hvide børn,’ siger Rodriguez. ‘Forældre forstår ikke, hvor meget nogle af disse ting faktisk foregår. Narkotika, meth, heroin, noget af revnen, det foregår i disse forstæder. Det er en slags fornægtelse, at de ’står over alt dette.’

Trods hans håb opnåede Always Running ikke alt, hvad Rodriguez havde håbet på. Bogen hjalp en tid, men i sidste år Moncler Outlet blev hans søn Ramiro dømt til fængsel for forsøg på mord. ‘Men det er bare ikke den måde, det virker i den virkelige verden. Jeg har mentor mange børn ud af volden, holdt dem i skole. At min søn er i fængsel, gør han heller ikke den værste person i verden. Han er stadig en digter, han er stadig en leder. Han forlod bandet, forresten. Han gjorde en forfærdelig fejl, og han vil betale konsekvenserne. Men jeg tror ikke, han skal være afskrevet. ‘

Hvad angår kampen over selve bogen, udtrykker Rodriguez håb om, at der gennem åben og ærlig diskussion, lokalsamfund og skolebestyrelser vil komme til udtryk med det kontroversielle emne. Han ser frem til en tid, hvor det ikke længere er et problem.

‘Jeg håber faktisk, at min bog vil miste sin gyldighed en dag, at der ikke er brug for en bog som altid kører,’ siger Rodriguez. ‘At vi ikke har bander og børn dræber hinanden og narkotika i Jeg håber, at det en dag bliver forældet. Men lige nu er det ikke tilfældet. Bogen er meget relevant, og så længe det er tilfældet, skal vi sørge for, at folk kan få adgang til det. ‘

About the author

Billige ugg administrator